Cropped landscape
Külföld
Ezer fölé emelkedett az ebolás megbetegedések száma Kongóban
2019-03-2513:06
Ezer fölé emelkedett az ebolás megbetegedések száma a Kongói Demokratikus Köztársaságban - közölte a nyugat-afrikai ország egészségügyi minisztere.
Oly Ilunga Kalenga vasárnap esti közlése szerint 1009 megbetegedést regisztráltak, ebből 944 esetet megerősítettek a laborvizsgálatok.
    
A miniszter kiemelte, sikerült elérniük, hogy a járvány ne terjedjen át Észak-Kivu és Ituri tartományokból más térségekre. Ez részben az oltásoknak köszönhető, amelyekkel 91 ezer ember védettségét biztosították. Ezen felül az ebolás betegeket kezelő központokba szállított páciensek mintegy hatvan százaléka túléli a vérzéses lázzal járó betegséget - tette hozzá Kalenga.
    
Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb adatai szerint az afrikai ország keleti felében hét hónapja pusztító járványban eddig 629-en haltak meg. A betegség elleni küzdelmet hátráltatja az is, hogy a járvány fegyveres harcok sújtotta területeken tombol, ráadásul a hagyományos gyógymódokat előnyben részesítő helyiek sokszor bizalmatlanok a korszerű gyógykezelésekkel szemben, s az utóbbi hónapokban több támadás is ért ebolás betegeket kezelő központokat.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ