Cropped landscape
Külföld
Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli
2019-03-2317:37
Az EU-ban élő emberek döntő többsége azt állítja, hogy az unió vezetése már nem az állampolgárok érdekeit képviseli és totálisan kifulladt.
A Pew Research  felméréséből kiderül, hogy míg az európaiak többsége pozitívan értékeli az uniót a béke, a demokratikus értékek és a „jólét” fenntartása miatt, addig a vélemények eléggé a negatív irányba tolódnak, ha a bevándorlásra kerül a szó.

Mint kiderül, a bevándorlás kérdése merőben befolyásolja a szavazókat a közelgő európai parlamenti választásokon.

A tíz vizsgált nemzet szavazóinak 54 százaléka szerint a brüsszeli vezetés úgy ahogy van nem hatékony, míg 41 százalék szerint a legnagyobb probléma az, hogy az unió olyan kérdésekben nem tud hatékonyan fellépni, mint például a bevándorlás.

Sok országban erős aggodalmak vannak a bevándorlással kapcsolatban - derül ki a felmérésből. Az országok szavazóinak többsége szerint kevesebb migránst kellene befogadni, továbbá sokan úgy vélik a bevándorlás növeli a terrorizmus kockázatát.

A felmérés kimutatta, hogy Magyarországon, Görögországban és Olaszországban a lakosság mintegy 70 százaléka szerint kellene csökkenteni az Európába érkező illegális bevándorlók számát.

A 2018-ban végzett, mind a 28 EU-tagállamban lefolytatott kutatásból kiderül, hogy az uniós polgárok 78 százaléka szerint jobban kellene védeni az Európai Unió külső határait.

Mindemellett az emberek többsége úgy véli, hogy a bevándorlók beáramlása növeli a bűnözés mértékét és a terrorizmus veszélyét a befogadó országban. A megkérdezettek 57 százaléka szerint a tömeges migráció hatással van a nemzetek kultúrájára is.

A bevándorláspárti brüsszeli vezetésnek lehet nem ártana, ha a migráció menedzselése helyett az emberek érdekeiben kezdene el cselekedni, a közvélemény-kutatás ugyanis azt is kimutatta, hogy a megkérdezettek jelentős része, mintegy 62 százaléka úgy gondolja Brüsszel nem veszi figyelembe az unióban élő állampolgárok érdekeit.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ