Cropped landscape
Külföld
Takács Szabolcs: A Néppártban kialakult helyzet remélhetőleg lehetőséget ad arra, hogy Magyarország válaszoljon a vádakra
2019-03-2220:39
Újult erővel estek Magyarországnak azok az európai képviselők, akik a 7-es cikkely szerinti eljárást erőltetik. Frans Timmermans szerint például november óta nemhogy javult volna Magyarországon a helyzet, hanem rosszabbodott. A Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy reagált: zajlik a választási kampány, nem meglepő, hogy újra előkerült a téma. Takács Szabolcs hozzátette, a Néppártban kialakult helyzet remélhetőleg lehetőséget ad arra, hogy Magyarország válaszoljon a vádakra. 
Még a májusi választás előtt folytatódik a 7-es cikkely szerinti eljárás Magyarország ellen. Judith Sargentini és Frans Timmermans sürgeti újra az ügyet. 

Azért vették elő újra, mert választási kampány van – reagált Takács Szabolcs. Az egész Sargentini-jelentés, valamint ez az egész kutyakomédia, ami ellenünk zajlik a választási kampány része. Kiemelte: stratégiai döntés előtt áll a Néppárt, vagyis bevándorláspárti középpárta zsugorodik össze vagy megmarad olyan széleskörű demokratikus gyűjtőpártnak, amely ragaszkodik a hagyományos kereszténydemokrata értékekhez.    

Mindenféle koholt vádakkal támadják továbbra is Magyarországot. Remélhetőleg most érdemi vita keretein belül hazánk válaszolhat a vádakra, hiszen erre eddig nem volt lehetőségünk – magyarázta az államtitkár.  
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ