Cover
Külföld
A Le Figaro újságírója szerint Franciaország már nem akarja asszimilálni a bevándorlókat
2019-03-2221:20
Szinte fetisiszta módon mindenkinek a saját kultúráját hagyjuk megélni, nem akarjuk már asszimilálni az embereket. Régen akinek nem sikerült franciává válnia azt hazaküldtük, ez megszűnt, most elszigetelt csoportokban élnek a bevándorlók, ahol a francia kultúra gyakorlatilag eltörlődik - ezt mondta a francia bevándorláspolitikáról Éric Zemmour az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Le Figaro újságírója elmondta: Franciaországban a fiatalabb bevándorlók 40%-a munkanélküli, a börtönökben pedig a fogvatartottak 70%-a muszlim vallású.
Éric Zemmour elmondta: a 19. században nagyon sokan érkeztek az országba Spanyolországból, Belgiumból, Olaszországból vagy Lengyelországból. Ekkoriban Franciaországban egy szigorú asszimilációs politikát folytattak, a bevándorlóknak úgy kellett élniük, mint a franciáknak. 

A 70-es években megváltozott ez a rendszer, ugyanis délről, muszlim országokból érkeztek bevándorlók. Franciaország és Európa abbahagyta az asszimilációs politikát, ez okozta a nagy változásokat, amit a jelenkorban tapasztalunk. 

Emellett senkit nem küldünk, haza, senkit nem toloncolunk ki. Régen, ha valakinek nem sikerült integrálódnia, munkát találnia, azt hazaküldték a származási országába, ma viszont ez nem így van 
- mondta ezzel kapcsolatban.
Az újságíró szerint a kelet-nyugat ellentét már évezredek óta létezik, ennek folytatása az iszlám és a keresztény vallás közötti konfliktus.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ