Cropped landscape
Külföld
Kis-Benedek József: Valószínűbb, hogy terrorcselekmény történt Utrechtben
2019-03-1907:24
Tanú van arra, hogy a támadást összefüggésbe hozták az Iszlám Állammal, sőt az „Allah Akbar” kiáltást is hallották – magyarázta Kis-Benedek József az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. A nemzetbiztonsági szakértő az utrechti lövöldözéssel kapcsolatban elmondta, a jelek inkább terrorcselekményre utalnak és nem családi leszámolásra. 
Kis-Benedek József a műsorban arról beszélt, hogy a történéséket megvizsgálva, inkább valószínűsíthető a terrorcselekmény. Az elkövetőt egyszer már elítélték lövöldözésért, először azt mondták egyedül volt, kedd reggelre azonban már három embert vettek őrizetbe - magyarázta a nemzetbiztonsági szakértő. 

Kiemelte:
tanú van arra, hogy a támadást összefüggésbe hozták az Iszlám Állammal, sőt az "Allah Akbar" kiáltás is elhangzott.
Hozzátette, ezekből pedig arra lehet következtetni, hogy ez terrortámadás és nem családi leszámolás.

Az ügyet az is nehezíti, hogy homlokegyenest ellentétes információk jelennek meg a holland sajtóban, így egyelőre nem tiszta a kép. A nemzetbiztonsági szakértő elmondta, a törökök is nyilatkoztak, azonban ők sosem ismernék el azt, hogy kapcsolatban állnak az Iszlám Állammal. Jelen esetben azonban elképzelhető, hogy a török származású férfi kapcsolatban állt a szervezettel  - magyarázta Kis-Benedek József.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ