Cover
Külföld
Bakondi György: Az EP mindent elkövet, hogy legalizálja a migrációt
2019-03-1421:15
Az Európai Parlament még a választások előtt megszavazta az Unió következő – 2021-2027-ig szóló – ciklusának költségvetését, hogy így determinálja a bevándorláspárti politikáját és megvalósítsa a Soros-terv vonatkozó következő pontját - jelentette ki Bakondi György az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója rámutatott: az uniós büdzsében háromszorosra emelték a migrációval kapcsolatos feladatok finanszírozásra szolgáló alapot, amelynek csak a 10 százaléka fordítható a kibocsájtó országok segítésére. 
Az Európai Parlament (EP) megszavazta az Európai Bizottság (EB) javaslatát, hogy a következő ciklusban háromszorosára emeljék a migrációval kapcsolatos feladatok finanszírozásra szolgáló alapot - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. 

Ez a javaslat 10,5 milliárd euróról szól - emelte ki Bakondi György. 
Ennek az összegnek összesen 10 százaléka fordítható azon országok megsegítésére, ahonnét a legtöbb illegális bevándorló Európába érkezik. A többi pénzt a legális határátlépés segítésére, valamint a kvóták szerinti elosztásra és a különféle betelepítések támogatására használják fel - fejtette ki.

Ráadásul jelentős összeget kap az az állam, amelyik befogad bevándorlókat – tette hozzá Bakondi György. 
A dolog azért különösen nehezen érthető, mert az Európai Bizottság kommunikációja egészen másról szólt, másfelől pedig a EP megint egy olyan döntést hozott, mint pl. a migránsvízummal kapcsolatban, amely a következő - 2021 és 2027 közötti - ciklusra szól. Holott teljesen világos, hogy pár hónap múlva egy teljesen új EB és EP jön létre
- fogalmazott, hozzátéve: elég komoly erőfeszítések történnek annak érdekében, hogy még a jelenlegi összetételű Parlament és Bizottság tartós, komoly bevándorláspárti politikát determináló tényezőket fogadjon el és 
megvalósítsa a Soros-terv vonatkozó következő pontját.
Velkovics Vilmos kérdésére reagálva a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója közölte: az államok befizetéseiből van pénze az Uniónak, vagyis az európai polgárok adójából történik a pénzosztás.  

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ