Cropped landscape
Külföld
Házelnöki részvéttávirat a kenyai, az etióp és a kanadai parlamenti elnököknek
2019-03-1119:16
Kövér László házelnök táviratban nyilvánított részvétet Justin Muturi kenyai házelnöknek, Tagese Chafo etióp házelnöknek, valamint George J. Fureynak, a Kanadai Parlament Szenátusa elnökének és Geoff Regannek, a Kanadai Parlament Képviselőháza elnökének - tájékoztatta az Országgyűlés Sajtóirodája hétfő délután az MTI-t.
A kenyai házelnöknek szóló levelében Kövér László azt írta: mély sajnálattal értesült az Addisz-Abebából Nairobiba tartó repülőgép katasztrófájáról, melyben 157 ember, köztük 32 kenyai vesztette életét. A házelnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és azt írta: a nehéz időkben az áldozatokkal és családjukkal vagyunk.

Tagese Chafo etióp házelnöknek azt írta: mély megrendüléssel értesült az etióp repülőgép katasztrófájáról. A házelnök maga és a magyar emberek nevében is részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Egyúttal megragadta az alkalmat, hogy kifejezze nagyrabecsülését kollégája felé és biztosította arról, hogy Magyarország továbbra is a két ország kapcsolatainak bővítésére törekszik.

Kövér László kanadai kollégáinak is kinyilvánította részvétét, s azt írta: "osztozunk a hozzátartozók gyászában".

A Nairobiba induló gép röviddel felszállás után zuhant le vasárnap Addisz-Abebától 45 kilométerre, Bishoftu település térségében, fedélzetén nyolctagú személyzettel és a több mint 30 országból származó 149 utassal. A szerencsétlenséget senki sem élte túl.

Az eddigi közlések szerint az áldozatok között 32 kenyai, 18 kanadai, 9 etióp, 8 olasz, 8 kínai, 8 amerikai, 7 brit, 7 francia, 6 egyiptomi, 5 holland, 4 indiai, 4 szlovák, 3 osztrák, 3 svéd, 3 orosz, 2 izraeli, 2 marokkói, 2 lengyel, 2 spanyol, valamint 1-1 belga, dzsibuti, indonéz, ír, mozambiki, nepáli, nigériai, norvég, ruandai, szaúd-arábiai, szerb, szlovén, szomáliai, szudáni, togói, ugandai és jemeni állampolgár van.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ