Cropped landscape
Külföld
A német CDU elnöke a közép-európai országok tiszteletét hangsúlyozta
2019-03-1011:04
Az Európai Unió (EU) külső határának védelme és a schengeni övezet kiteljesítése mellett a közösség közép-európai tagországainak tiszteletét is hangsúlyozta Annegret Kramp-Karrenbauer, a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió elnöke az EU reformjáról szóló írásában, amelyet Emmanuel Macron francia államfő javaslatára válaszul tett közzé a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban.
A politikus kiemelte, hogy az EU "példa nélkül álló sikertörténet", és az "európai eszme" támogatottsága minden eddiginél nagyobb. Azonban a pártokon alapuló reprezentatív demokráciára, a jogállamiságra, az egyén szabadságára és a szociális piacgazdaságra épülő "európai életforma" határozott, "offenzív" képviseletéhez meg kell erősíteni az EU-t. Az erősebb EU-hoz elengedhetetlen a tisztelet a közép- és kelet-európai országok "megközelítésmódjai és a közös európai történelmünkhöz és kultúránkhoz adott különleges hozzájárulásuk" iránt. 

Ugyanakkor nem férhet kétség az alapértékekhez és -elvekhez, ezek nem képezhetik alku tárgyát - írta Annegret Kramp-Karrenbauer.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ