Cropped landscape
Külföld
Az ENSZ emberi jogi főbiztossága missziót küld Venezuelába
2019-03-0810:36
Az ENSZ emberi jogi főbiztossága pénteken bejelentette, hogy öt szakértőből álló missziót küld Venezuelába, hogy előkészítsék Michelle Bachelet főbiztos látogatását. A chilei főbiztost a caracasi kormány hívta meg tavaly novemberben. 
A technikai előkészítő misszió tagjai jogsértések áldozataival is találkoznak majd március 11-22. között esedékes látogatásuk során. 
    
A misszió feladata az lesz, hogy biztosítsa: a főbiztos akadály nélkül beszélhessen emberekkel és kereshessen fel helyszíneket a venezuelai emberi jogi helyzet minél pontosabb feltérképezése érdekében. 
    
Az ötfős csapat kormányzati tisztségviselőkkel, parlamenti képviselőkkel, a civil társadalom tagjaival és a jogsértések áldozataival is találkozik majd Caracasban és több más városban - írta közleményében a főbiztosság. 
    
A szervezet tudatta, hogy a főbiztos látogatása előtt bevett gyakorlat technikai előkészítő missziót küldeni azokba az országokba, ahol az ENSZ-iroda nem rendelkezik képviselettel. 
    
A világ legnagyobb ismert olajtartalékaival rendelkező Venezuelát gazdasági és belpolitikai válság sújtja. Az országot hatalmas infláció és általános áruhiány jellemzi. Az ENSZ adatai szerint mintegy 2,7 millió venezuelai hagyta el hazáját 2015, azaz a válság kezdete óta.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ