Cropped landscape
Külföld
Tőkés László: A magyar ügy jó úton halad
2019-03-0721:00
Oktalanságot követne el a Néppárt, hogyha szabadulni próbálna a Fidesz-KDNP-től, hiszen éppen a legerősebb pillérei közé tartozik - ezt mondta Tőkés László az ECHO TV Brüsszel - Európa választ című műsorában. A Fidesz európai parlamenti képviselője emellett kifogásolta, hogy az őshonos kisebbségek nem részesülnek kellő figyelemben az Európai Unió részéről. Tőkés László az Európai Parlament stúdiójában adott interjút Zöldhegyi Katalinnak.
Tőkés László kiemelte: míg a Közép-európai Egyetem nemzetközi üggyé válik, addig a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem ügye nem éri el az Európai Unió ingerküszöbét. 

Ez a kettős mércére vall, és arra, hogy az őshonos kisebbségek, és ezek az ügyek nem részesülnek kellő figyelemben az Európai Unió részéről
- fogalmazott.

Példaként említette Ukrajnát is, ahol már botrányossá fokozódik a magyarság elnyomása és hátrányos megkülönböztetése, mégsem történik előrelépés a jogaik védelmében. 

Tőkés László elmondta: közel tizenkét éve azzal a feltett szándékkal indult el az Európai Parlamentbe, hogy hozzájáruljon az erdélyi magyarság ügyének a nemzetköziesítéséhez. A politikus szerint a magyar ügy jó úton halad abba az irányba, hogy ne csak a migrációs ügyek, hanem az őshonos kisebbségek ügyei is elnyerjék az őket megillető helyet. 

Azt remélem, hogy egy áttörés fog bekövetkezni, amely megnyitja az utat egy újfajta európai politizálás, a nemzetek iránti tisztelet, a nemzetállamok és a nemzeti közösségek jogainak az elismerése irányába
- mondta ezzel kapcsolatban.


Teljes adás:

A Tőkés László-interjú 13.55-től kezdődik. 
ECHO TV - A nemzet hangja - Brüsszel - Európa választ
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ