Cropped landscape
Külföld
Norvégiában is dübörög az integráció: Az oslói erőszakos bűncselekmények 70 százalékát migránsok követik el
2019-03-0709:31
Sokkoló riportot közölt a legnagyobb norvég kereskedelmi csatorna, a TV2. A televízió február végi műsorából kiderült, hogy a norvég fővárosban tavaly elkövetett, majd a tettes elítélésével végződött 140 erőszakos bűncselekmény 70 százaléka a migránsokhoz köthető.
Ez az arány már csak azért is aggasztó, mert a bevándorlók Oslo lakosságának „csupán” 33 százalékát teszik ki, vagyis a migrációs hátterűek jócskán felülreprezentáltak az erőszakos bűncselekmények elkövetésében.

Ragnhild Bjørnebekk erőszakkutató szerint ugyanakkor ez az adat annyira nem meglepő.
Nagyon sebezhetőek, hiszen rengeteg traumát kellett átélniük. Erőszakos kultúrából érkeznek, s a szokásaikat hozzák magukkal Európába is
– nyilatkozta Bjørnebekk a TV2-nek.

Az oslói közbiztonság romlása miatt sokan kritizálják a várost vezető Raymond Johansent, a bevándorláspárti Munkáspártot képviselő politikus szerint ugyanakkor a bűnügyi statisztikák önmagukban nem mutatják be hitelesen az állapotokat.

A migránsok által elkövetett bűncselekmények száma nem csak a norvég fővárosban jelent hatalmas problémát, Bécsben a bűncselekmények több mint felét, Berlinben pedig kicsivel kevesebb mint 50 százalékát bevándorló hátterűek követik el – holott a lakosságon belüli arányszámuk mindkét nagyvárosban jóval 50 százalék alatt van.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ