Cropped landscape
Külföld
LMBTQ-propagandát toltak egy amerikai iskolában
2019-03-0709:24
Az amerikai Nemzeti Oktatási Egyesület (NEA) elnöke egy transznemű személlyel karöltve beült a gyerekek közé, és transzneműekről szóló gyerekkönyvekből olvastak fel a fiataloknak.
Lily Eskelsen García, a Nemzeti Oktatási Egyesület (NEA) elnöke Sarah McBride-dal, az Emberi Jogok Kampányának (HRC) szóvivőjével együtt olvasott fel a gyerekeknek az Ashlawn Általános Iskolában. Olyan könyvekből szemezgettek, amiket direkt gyerekeknek írtak érzékenyítésképpen. Most épp az "Én vagyok Jazz" és a "Julián egy hableány" című művek voltak terítéken.
Úgy gondolkodok, mint egy nő, de férfi testem van. Ezt nevezik transzneműségnek. Én így születtem
– hangzott el egy részlet a könyvből McBride által a The Washington Post beszámolója szerint.

Én olyan vagyok, mint Jazz. Amikor megszülettem, az orvosok és a szüleim úgy gondolták, hogy fiú vagyok, mert a társadalom és a körülöttük lévő emberek ezt mondták nekik, ez volt a helyzet – kezdett bele saját történetébe McBride. Idősebbnek kellett lennem ahhoz, hogy képes legyek kimondani, hogy a szívemben és a fejemben mindig is tudtam, én valójában egy lány vagyok – folytatta.

Egyes lányoknak lehet rövid hajuk? Egyes fiúknak lehet hosszú hajuk? – tette fel a kérdést.
Bárki bármi lehet
– mondta egy kislány válaszként McBride-nak. Úgy látszik, hogy összejött az érzékenyítés.

McBride egyébként azért döntött úgy, hogy a gyerekek között is tolni fogja az LMBTQ-lobbit, mert ő így akar hozzájárulni a tolerancia terjesztéséhez, amire egy remek alkalom volt az „Olvass Amerika-szerte 2019” elnevezésű program nyitóeseménye.

A fiatalok számára meglehetősen egyszerű, hogy kedvesek és tiszteletteljesek legyenek. Az LMBTQ-közösséghez tartozó fiatalok az ő osztálytársaik, barátaik. Talán ők maguk is az LMBTQ-közösség tagjai. Senki sem lehet elég fiatal ahhoz, hogy megtanuljon kedvesnek lenni – mondta.

Eskelsen García szerint azért van szükség arra, hogy támogassák az LMBTQ-közösséghez tartozó embereket, mert szerinte a Trump-adminisztráció többé nem garantálja a különleges védelmüket. Mindezt abból vonta le, hogy Trump beszüntette azt az Obama-szférától örökölt gyakorlatot, miszerint az iskolaépületekben gyakorlatilag koedukált vécéket nyitottak, amiket bármilyen nemi identitású tanuló közösen használhatott. A lányoknak el kellett viselniük, ha egy transzszexuális fiú ment be közéjük, a fiúknak pedig azzal kellett megbarátkozniuk, hogy transzszexuális lányokkal kellett egy mosdót használniuk. Továbbá azt is kifogásolta García, hogy a Trump által eszközölt változtatások értelmében transznemű személyek nem szolgálhatnak az amerikai hadseregben.

A Trump-adminisztráció nyíltan ellenséges, mindegy hogy transznemű katona vagy-e, vagy transznemű kisfiú vagy kislány – hangoztatta.

A felolvasó események központjában a sokszínűség áll, szóval még számos hasonló alkalomra számíthatnak a diákok szerte Amerikában. A LMBTQ-közösség mellett szó lesz a vallási és az etnikai sokszínűségről is.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ