Cropped landscape
Külföld
Kampányüzemmódra kapcsolt a belgák fogtündére
2019-03-0710:05
Egy interjúban beszélt arról Guy Verhofstadt, hogy az ő Európájában a nemzeteknek gyakorlatilag semmilyen szuverenitásuk nem maradna.
Guy Verhofstadt a napokban adott interjút több mainstream portálnak is, amelyben gyakorlatilag egy európai szuperállam álomképét festette le.

Mint mondta, május után az "Európa-párti reformista politikai erőknek" kell Brüsszelben győzedelmeskedniük, és akit ez motivál, annak Emmanuel Macron nemrégiben nyilvánosságra hozott elképzeléseit kell alapul vennie.

Kijelentette azt is, hogy ha ez az elképzelés – amely tartalmazza többek között egy európai hadsereg felállítását, a határvédelemhez való jog szűkítését és a migráció menedzselését – nem győzedelmeskedik májusban, akkor a "populista rémálom valóra fog válni."

A fent említett intézkedésektől pedig nemcsak a bevándorlásellenesek megállítását reméli a liberális politikus, hanem a "status quo" megtörését, amely jelen esetben megakadályozza azt, hogy a brüsszeli "reformokat" rákényszerítsék az összes tagállamra. Verhofstadt szerint az erősebb európai integráció megállíthatatlan, a nemzeti szuverenitás kérdése pedig "múltban ragadt" elképzelés.

Arra a kérdésre, hogy mégis miért törnek előre a bevándorlásellenes politikai erők szerte a kontinensen, Verhofstadt válaszként az internetet említette. Elképzelése szerint "európai" módon kellene az internethez hozzáállni, bár az nem derül ki, hogy ez miben is különbözik az önkényes cenzúrától.

Verhofstadt szerint azért olyan sikeresek a bevándorlásellenesek, mert Brüsszelnek "nincs bátorsága" megbüntetni az olyan népszerű politikusokat, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Arról nem esik szó, hogy Brüsszel agresszíven képviselt, elhibázott bevándorláspolitikája esetleg bármiben is szerepet játszana-e a mai kor politikai eseményeiben.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ