Cropped landscape
Külföld
Az igazi feminizmus: "egy gyerek a legrosszabb, ami a környezettel történhet"
2019-03-0716:34
Verena Brunschweiger egy német feminista írónő, akit kifejezetten bosszant, ha arról kérdezik, miért nincs gyereke.
Verena Brunschweiger már korábban is írt feminista könyveket, ám ezekben például a pornóval szeretett volna leszámolni, nem a gyermekvállalással. Újabban viszont már szintet lépett: szerinte a 21. században felháborító, hogy még mindig rosszallóan tekint a társadalom egy harmincas éveiben járó nőre azért, mert nincs gyermeke.

Brunschweiger ezért a gyermektelen szó helyett bevezette a gyerekektől szabad kifejezést, hogy ezzel is a gyermektelenség pozitív oldalát hirdesse. Németül még jobban átjön a különbség a két szó között: kinderlos helyett kinderfrei. Ez az új könyvének a címe is, amit ráadásul a gyermektelenség büszke vállalása melletti kiáltványnak szán – írja a Kronen Zeitung.

Szerinte a szingliség és a tudatos gyermektelenség egy lázadó életstílus a társadalmi elvárásokkal szemben.

A nők státusza még mindig nagyon szorosan kapcsolódik az anyaszerephez"
– bosszankodik az írónő.

Természetesen a könyvéből sem maradhat ki a balliberálisok kedvenc érve, melyet a múlt héten Gyurcsány Ferenc egyik házi újságírója is használt: a gyermektelen élet kisebb ökológiai lábnyomot hagy, tehát környezettudatosabb így élni.

A gyerek a legrosszabb, amit egy ember a környezettel tehet. Minden meg nem született gyerek 50 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást"
– fogalmazott.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ