Cropped landscape
Külföld
A bevándorláspárti baloldal Ausztriában sem érzi a ritmust
2019-03-0709:42
Azt már megszoktuk, hogy a "mi baloldalunk" mennyire szerencsétlen, de most az SPÖ is nagyot alkotott!
Korábban a 888.hu beszámolt róla, hogy Szíriában egy olyan tagját is elfogták az Iszlám Államnak, aki Bécsből ment ki a dzsihadisták oldalára harcolni. Azóta kiderült, hogy a férfi neve Azad G., aki Törökországból vándorolt be Ausztriába, ám ott nem illeszkedett be a többségi társadalomba, hanem inkább radikalizálódott, és elszegődött az Iszlám Államhoz.

Az egész ügy meglehetősen sok kérdést vet fel, ebből a szempontból az SPÖ jól ráérzett arra, hogy valakit bizony felelősségre kell vonni azért, hogy ilyen előfordulhat Ausztriában. Más kérdés, hogy egy kicsit elnézték a házszámot, ugyanis az SPÖ egyik szervezete szerint Herbert Kickl belügyminiszternek kellene lemondani a történtek miatt.

Azad G. 2014-ben vagy 2015-ben utazott ki Szíriába, hogy az Iszlám Államot segítse. Annyi bizonyos, hogy 2016-ban ott volt, ezt dokumentumok is bizonyítják – írja a Kronen Zeitung.

Ausztriának ekkor nagykoalíciós (ÖVP-SPÖ) kormánya volt, Herbert Kickl pedig természetesen nem volt belügyminiszter, hiszen ő az FPÖ tagja. Kickl 2017 decembere óta tölti be tisztségét, így nagy kérdés, miért kellene lemondania.

Az SPÖ részéről inkább azon kellene elgondolkozni, hogy melyik párt adta Ausztria kancellárját akkor, amikor Azad G. illegális bevándorlóként Ausztriába ment, és melyik párt állt ki az illegális bevándorlók jogai mellett akkor, amikor már a nagykoalíciós ÖVP is feleszmélt, és sorra hozta az osztrákok biztonságát szolgáló, bevándorlásellenes intézkedéseket.
A válasz az előző bekezdés kérdéseire: az SPÖ.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ