Cover
Külföld
Nem hagyták kérdezni az ECHO TV munkatársát Brüsszelben
2019-03-0620:42
Nem hagyták kérdezni az ECHO TV munkatársát az Európai Bizottság sajtótájékoztatóján Brüsszelben. A riporter a kötelező kvóta reformjáról szeretett volna kérdezni, kérdése közben azonban a sajtótájékoztatót vezénylő bizottsági szóvivő leállította, mint mondta: ebben a témában már volt kérdés. Zöldhegyi Katalin, az ECHO TV tudósítója elmondta: több bizottsági sajtótájékoztatón is részt vett már Brüsszelben, tapasztalata szerint következetesen gátolják, hogy az ECHO TV kérdéseket tehessen fel a számukra kedvezőtlen, vagy érzékeny témákban.
Zöldhegyi Katalin kiemelte: Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja mai sajtótájékoztatóján azt mondta: a migrációs válságnak vége. Érvelése szerint a bevándorlás visszaszorulóban van, az Európába érkezők száma az elmúlt három évben folyamatosan csökkent, most pedig a 2015-ös szint mindössze tíz százalékát teszi ki. Csökkenésnek minősítette azt is, hogy tavaly 150 000 illegális határátlépőt regisztráltak az unió külső határain. 

Emellett a Néppárt frakciója is ülést tartott, amin Manfred Weber kérésére nem vette napirendre a Fidesz kizárásáról szóló javaslatot. Weber szóvivőjén keresztül a kérést azzal indokolta, hogy személyes jelenlétében szeretné ha a kérdést tárgyalnák. Manfred Weber egyébként szerdán Bajorországban kampányolt.

Az ECHO TV tudósítója interjút készített Kosma Zlotowski, európai parlamenti képviselővel is. A képviselőt nem lepte meg a Fidesz kizárását célzó kezdeményezés, egyúttal elmondta: a néppárti magyar képviselőket szeretettel várják pártcsaládunkba, az Európai Reformisták és Konzervatívok csoportjába. 

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ