Cropped landscape
Külföld
Átjáróház lett a svéd határ, a rendőrség már pénzért és emberért könyörög
2019-03-0614:29
Több pénzre lenne szüksége a svéd rendőrségnek, ugyanis a jelenlegi körülmények között folyamatosan kritizálják őket, amiért az ország képtelen betartani a schengeni vállalásait. Egy kicsit egyébként elkéstek a tűzoltással, ugyanis 2014 és 2017 között 300 ezer migráns adott be Svédországban menedékkérelmet, a ténylegesen odaérkezők száma pedig ennél is jóval nagyobb. A baloldali kormány pedig a közelgő választásokon ihatja meg sorosista bevándorláspolitikájának a levét - írja az Origo.
A rendőrség összesen további 600 millió svéd koronát, tehát mintegy 18 milliárd forintot kér a kormánytól a 2020 és 2022 közötti időszakra elosztva, a már előirányzott összegeken felül. Nem véletlenül, ugyanis a hatóságot rendszeresen kritizálják, különösen egy tavalyi schengeni jelentésben, miszerint a rendőrség se létszámában, se szervezettségében, de még kompetenciájában sem megfelelő a határ szakszerű őrzésére. 

Ahhoz, hogy egyáltalán labdába rúghassanak, mindenekelőtt több emberre lenne szükség, de ugyanígy kiemelten fontos lenne az oktatás, az eszközök és a létesítmények fejlesztése is – ezeket mind kérték a kormánytól. Ugyanakkor az informatikai felszerelések és rendszerek modernizálása már elkerülhetetlen. Ha megkapják a 600 milliós támogatást, akkor 100 millió svéd koronát 2020-ban, 200 milliót 2021-ben, a maradék 300 milliót pedig 2022-ben költenék el. 

Az emberállományt tekintve a cél, hogy 2024-re 10 ezer fővel több rendőr legyen az országban, és noha a költségvetésről még korai lenne ítélkezni, nagyon úgy tűnik, hogy még a sorosista-baloldali kormány is kénytelen támogatni a bővítést. Mikael Damberg belügyminiszter ugyanis úgy fogalmazott:

a rendőrség még épp csak beadta a kérelmét, amit természetesen elemezni fogunk, de egyelőre még korai lenne arról beszélni, hogyan néz majd ki a költségvetés. Habár a kormány már világossá tette: 2024-re tízezer fővel emeljük a rendőrség létszámát
Nemes tervek, mindenesetre azért nem siették el a skandináv országban a határőrizet fejlesztését. Olyannyira nem, hogy gyakorlatilag már tökmindegy az egész, ugyanis csak 2014 és 2017 között 300 ezer ember adott be közvetlenül Svédországban kérelmet. 

Tehát a migrációs válság egyébként kiemelt európai célpontjának számító svédeknél csak a beadványosok vannak ennyien, a később oda migrálódókról még nem is beszéltünk. Arra pedig, hogy muszlim migránsok tömeges és példátlan bevándorlása mit jelentett az országnak és a lakosságnak, a választók legutóbb a tavaly szeptemberi választásokon adtak egyértelmű választ, ugyanis a jobboldali pártok soha nem látott többségbe kerültek a parlamentben. Ám sajnálatos módon, mivel a sorosista Szociáldemokrata Párt kapta a legtöbb szavazatot, mégis ők alakíthattak kormányt. 

A józan ész ébredése azonban északon is megállíthatatlan, ugyanis az előrejelzések szerint a májusi európai parlamenti választások előtt a bevándorlásellenes Svéd Demokraták erősödtek a leginkább, a jobboldal pedig tarolni fog minden tekintetben. Ez történik, ha egy baloldali-mélysorosista-bevándorláspárti kormány kezébe kerül a hatalom. Az észak-afrikai, szubszaharai és közel-keleti migránsokat gyakorlatilag korlátlanul engedik be némi szavazatért cserébe. Akik viszont úgy hálálják meg a befogadást, hogy százával erőszakolják a svéd nőket, felgyújtják a kocsikat, bandaháborúkat és lövöldözéseket, sőt, robbantásokat visznek az egykor békés utcákra. 

Pedig legalább két tökéletes példát ismerünk, hogy ha egy kormány nagyon akarja, akkor le tudja zárni a határait, és meg tudja állítani az illegális bevándorlók invázióját. Magyarországot pár éve, a határkerítés megépítésekor minden létező irányból támadták, miszerint „náci és fasiszta” megoldást választott, pedig pusztán csak a magyar nép biztonságát tartotta szem előtt a kormány. 

Később természetesen bebizonyosodott, hogy már megint a magyaroknak volt igaza, ugyanis hazánkat elkezdték inkább kerülni a migránsok, miközben Európa más részein a terrorizmus és a bűnözés legsúlyosabb fajtái a nemi erőszaktól a pedofílián, illetve az ember- és drogkereskedelmen át a késelésekig és tömegverekedésekig mind az egekbe szöktek, hála a bevándorlóknak.

A másik tökéletes példa pedig Matteo Salvini belügyminiszter Olaszországa, akinek sikerült bebizonyítania a sorosista baloldalnak, hogy tengeren is meg lehet állítani az illegális bevándorlást. Olyannyira, hogy idén januárra az egy évvel korábbihoz képest 95 százalékkal kevesebb migráns próbált meg az olasz partoknál kikötni.

És mit mondtak erre a korlátolt bevándorláspártiak? Hogy Salvini temetőt csinált a Földközi-tengerből, amire viszont a bátor olasz politikus nemes egyszerűséggel és eleganciával kijelentette: valójában a bevándorláspártiak lelkén szárad annak a több ezer embernek a halála, aki a tengerbe veszett, ugyanis ők voltak azok, akik hamis ígéreteikkel Európába csábították őket. Enélkül nem indultak volna neki a Földközi-tengernek.

Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ