Cropped landscape
Külföld
Kovács Zoltán: Előrébb látunk, mint a nyugat-európai politikusok
2019-03-0420:55
„Ne nézzék politikailag vaknak se a magyar kormányt, se a magyar politikusokat” – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár a kormány plakátkampányával megfogalmazott néppárti kritikákkal kapcsolatban a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.
Orbán Viktor miniszterelnök a napokban úgy nyilatkozott, hogy hatalomátvételre készül az európai baloldal, és ezért támadják a Fideszt. „A vehemens reakcióknak azért sincs helyük, mert a tájékoztatási kampány a magyar embereknek szól, a magyar emberek érdeke irányítja” – vélekedett Kovács Zoltán.

„Talán fogalmazhatok úgy, hogy tapasztalataink alapján kicsit előrébb látunk, mint a nyugat-európai politikusok” – nyilatkozta a nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár, aki hozzátette: a panaszok inkább a liberális, mint a konzervatív nyugat-európai pártoktól jönnek. 

„Brüsszelnek nem érdeke, hogy a migráció a figyelem középpontjába kerüljön, mert az ő politikai érdekük mást kíván. Tessenek vitatkozni, ha nem értenek egyet velünk. Mi készek vagyunk, hogy a józan ész és a tények alapján lefolytassunk egy vitát. Ne nézzék politikailag vaknak se a magyar kormányt, se a magyar embereket!” – kérte az államtitkár.

A teljes beszélgetés:
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ