Cropped landscape
Külföld
Megkezdődött az amerikai és az észak-koreai vezető hanoi csúcstalálkozója
2019-02-2713:14
Hosszú kézfogással, majd négyszemközti megbeszéléssel kezdődött meg Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kétnapos csúcstalálkozója a vietnami fővárosban, Hanoiban szerdán.
A bizalmas találkozót követően a vezetők kíséretükkel együtt díszvacsorán vesznek részt. A kétoldalú tárgyalások csütörtökön érnek véget.
   
Szakértők szerint a legnagyobb kérdés, hogy a diplomáciai eseményen sikerül-e áttörést elérni Észak-Korea nukleáris leszerelése és a Koreai-félsziget atommentesítése ügyében.
   
Trump és Kim tavaly június 12-én találkozott először Szingapúrban, ahol több bizalomépítő lépésről egyeztek meg.

Észak-Korea hatalmas gazdasági lehetőségeket rejt
 
Észak-Korea hatalmas, hihetetlen és határtalan gazdasági lehetőségeket rejt - mondta szerdán Donald Trump amerikai elnök Hanoiban az előtt a szálloda előtt, ahol találkozik Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel. 

"Alig várom, hogy lássam, ahogy ez megvalósul, és segíthessek benne" - tette hozzá. 
    
Trump a kamerák kereszttüzében azt mondta: bízik a kétnapos hanoi csúcstalálkozó sikerében. Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőhöz fordulva hangsúlyozta: megtiszteltetés, hogy együtt lehetnek Vietnamban. 
    
Trump és Kim második csúcstalálkozója húszperces, négyszemközti megbeszéléssel és díszvacsorával kezdődik. A két vezető tavaly június 12-én találkozott először Szingapúrban, ahol több bizalomépítő lépésről egyeztek meg.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ