Cropped landscape
Külföld
Egymást verték össze a bevándorlók egy svéd LMBTQ migránsszállón
2019-02-2509:53
Afgánok támadtak homoszexuális iráni menedékkérőkre.
A szélsőséges liberalizmusáról híres Svédországban továbbra is komoly gondot okoz a bevándorlás és annak velejárói. Erre egy tökéletes példa a legutóbbi eset, mikor is afgán menedékkérők egy nagyobb csoportja iráni migránsokra támadt rá. Az ügy érdekessége, hogy az attak egy homoszexuális és transznemű idegeneknek fenntartott táborban történt.

A Nyheter Idag beszámolója szerint bűnösnek találtak egy Abdul Azizi nevű afgán menedékkérőt, aki 15 társával akkor esett neki egy iráni bevándorlónak és társának, mikor azok épp leültek vacsorázni a migránsszálló kantinjában.
Az eset a Stockholm melletti Vastmanland város speciális LMBTQ szállójában történt, ahol olyan migránsokat helyeznek csak el, akik nyíltan vállalják másságukat. Az itt dolgozókat az egyik legnagyobb svéd LMBTQ-szervezet, az RFSL képzi ki a különleges munkára.
A lap megjegyzi, hogy a támadás után az iráni migráns mellé ezután biztonsági személyzetet kellett helyezni, aminek a költségét a befogadóközpont állta. Az afgán bevándorló kihallgatása során elmondta, az iráni migráns sértegette az anyját, ezért támadt rá társaival.


Ha egyedül lettem volna a szobában és csak nekem mondja ezeket a csúnya dolgokat, akkor vissza tudtam volna fogni az indulataimat, azonban sokan voltunk és egyszer csak elszabadult a verekedés, nem tudtuk kontrollálni az indulatainkat
– védekezett a rendőrségen az afgán támadó, akit végül egy év börtönre ítéltek és kártérítést kell fizetnie az iráninak.

A nyomozás kiderítette, hogy valójában az afgán kezdte a tömegverekedést. A hatóságok hivatalosan is megkezdték az afgán férfi kiutasításának jogi metódusát is, a férfit egyszer már megpróbálták visszaküldeni Afganisztánba, akkor azonban nem jártak sikerrel, ugyanis a migráns elszökött a hatóság emberei elől.

888
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ