Cropped landscape
Külföld
Megszavazták a dánok: Mehetnek a migránsok a lakatlan szigetre
2019-02-2310:54
Új bevándorlásellenes törvényeket szavaztak meg a dánok, többek között kitoloncolási központot fognak létrehozni egy lakatlan szigeten. 
A dán parlament a napokban fogadta el új, bevándorlásellenes törvénycsomagját. 
 
A változtatásokat paradigmaváltónak nevezte a bevándorlásellenes Dán Néppárt, amely régóta kardoskodott a törvények elfogadása mellett. 
 
Az új törvények többek között jelentősen csorbítják az integrációs törekvésekre szánt anyagi forrásokat, korlátozni fogják az úgynevezett láncmigrációt (más néven: családegyesítést), ezen felül pedig a lakhatási engedélyek innentől kezdve csak ideiglenesek lesznek, és könnyebben vissza lehet majd őket vonni.

A most elfogadott változtatások szerint az eddig lakatlan Lindholm szigetét egy kitoloncolási központtá tennék, ahova az elítélt, büntetett előéletű migránsokat küldenék - onnan pedig vissza abba az országba, ahonnan jöttek. Ez volt az a mi a legtöbb sivalkodást kiváltotta a bevándorláspárti médiumokban, a döntést a pénzügyminiszter a következőképp indokolta:
Kevesebbet tud mozogni az, aki egy elhagyatott szigeten van. Így jobban tudjuk ellenőrizni a bevándorlók mozgását.
Dánia bevándorlásellenes politikája tehát tovább folytatódik, és a héten a Dán Néppárt már kezdeményezte, hogy a svéd határon ideiglenesen bevezetett határellenőrzést tegyék állandóvá. Emellett továbbra is a kitart a dán kormány amellett, hogy amelyik országot biztonságosnak nyilvánították, oda térjenek haza a Dániában tartózkodó migránsok.
888/ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ