Cropped landscape
Külföld
Lille-ben egy migráns miatt ismét elszabadult a pokol
2019-02-2314:10
Lille egyik migránsok lakta negyedéből (no-go zóna) bejelentés érkezett a múlt hétvégén, miszerint egy afgán férfi késsel a kezében riogatja a járókelőket, rongálja az autókat. Mire a rendőrök kiértek, a támadó migráns épp egy fiatal nőt ütött. A férfit - akiről kiderült, hogy illegálisan tartózkodott Franciaországban - szerdán már el is ítélték.
A papírok nélkül érkező, magát 25 évesnek és afgán állampolgárságúnak valló, Hotak Pakhtoon először tolmácsán keresztül azt üzente, hogy nem hajlandó egyetlen kérdésre sem válaszolni. Később meggondolta magát és azt mondta: a bűncselekmény elkövetésekor annyira részeg volt, hogy nem emlékszik semmire. 

A tárgyalóteremben jelen volt a 22 éves lille-i fiatal francia nő is, aki annyira félt, hogy rá se mert nézni támadójára. 
Elmondta viszont, hogy miközben egy megállóban várta a buszt
az afgán migráns odalépett hozzá, először vállon, majd pedig a gyomron ütötte.
Előtte az illegális migráns egy forgalmas utca közepén járkált, megpróbálta kitépni az arra elhaladók szatyrait, táskáit, tehát több jogsértést is elkövetett aznap.

Ügyvédje azzal védekezik, hogy az afgán férfi részeg volt, és még ha ez súlyosbító körülmény is a büntetőjogi szabályok szerint, de védence esetében – szerinte - ez csak egy „botlás" volt. 
A bíróság végül is a lehetséges 6 hónap helyett csak 5 hónap felfüggesztett börtönre ítélte az illegális afgán migránst. 
Lille városával kapcsolatban legutóbb arról írtunk, hogy nagyszabású iszlám kongresszusnak adott otthont, amelyet a helyi szocialista polgármester, Martin Aubry is támogatott, annak ellenére, hogy 
a kongresszuson a szélsőséges, terrorizmussal vádolt Muszlim Testvériség nevű szervezet tagjai is részt vettek. 
Ahogy azt a híres francia filozófus, Pascal Bruckner legutóbbi, a világ egyik vezető konzervatív lapjának, a Le Figarónak adott interjújában kifejtette
a baloldal, a szocialisták semmitől sem riadnak vissza, hogy fennmaradjanak, ha kell, akkor az iszlám szélsőséges irányzataival fognak össze.
A belga határ melletti posztindusztriális, hanyatló, erősen „multikulturális" városban, Lille-ben ugyanúgy megtaláljuk azokat a többségében muszlimok lakta kerületeket, úgynevezett no-go zónákat, mint Nyugat-Európa többi nagyvárosában.

Itt élnek a migráns és a migráns hátterű, főként észak-afrikai bevándorló családok, akik a szavazataikat adják a baloldalnak, 
cserében pedig kialakíthatják párhuzamos világukat, a rendőrség pedig nem lép fel ellenük.

Ez a kölcsönhatás tartja fenn a baloldalt Európa-szerte, hiszen az őslakosok már nem szavaznak rájuk mérhető számban. Lille déli részét lényegében egy migráns drogmaffia tartja kézben, és ahogy maga a polgármester, Martine Aubry is bevallotta tavaly októberében, a városban tarthatatlan a helyzet, no-go zónák alakultak ki, van ahová a mentők be sem mernek menni.

Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ