Cropped landscape
Külföld
Porcsalmi Bálint: Összmagyar képviseletre van szükség az Európai Parlamentben
2019-02-2221:32
Mi szövetségeseket keresünk, és új szövetségeket kötünk. Mindig is számítunk a magyar kormány támogatására, az elmúlt időszakban ez a partnerség megerősödött - ezt mondta Porcsalmi Bálint az RMDSZ tisztújító kongresszusa kapcsán az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A kongresszusi biztos szerint nagyon erős magyar összefogásra, összmagyar képviseltre van szükség az Európai Parlamentben.
Porcsalmi Bálint kiemelte: az elmúlt 4-6 évben az RMDSZ nagyon sok szempontból szintet lépett. Ilyen magyar kormánnyal való partnerség megerősödése, illetve az az RMDSZ által elindított kisebbségvédelmi kezdeményezés, amit európai szinten több millióan támogattak.

A kongresszusi biztos elmondta: vitát indítanak Erdély jövőjéről. Mint mondta: az elkövetkező egy évben Erdélyben minél több helyen szeretnénk elmondani, hogy mit gondolunk mi Erdély elkövetkező száz évéről.

2018-ban sokkal inkább az elmúlt száz évről beszéltünk, az 2019 a kongresszus és a közösségünk számára is vízválasztó 
- fogalmazott.

Az autonómiával kapcsolatban úgy fogalmazott: az autonómiával önmagával vita nincs, annak a részleteiről viszont kell vitáznunk, párbeszédet folytatnunk.

A kongresszussal kapcsolatban elmondta: az RMDSZ hagyományosan minden kongresszusára meghívja a magyarországi pártok nagy részét, ma jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes, valamint az ellenzéki pártok képviselői is, a Jobbik és a DK azonban nem kapott meghívást.

Porcsalmi Bálint beszélt az európai parlamenti választásokról is. Szerinte összmagyar képviseltre van szükség az Európai Parlamentben, emellett szeretnék megőrizni az eddigi képviseletüket, azaz két képviselőt küldenének Brüsszelbe.

Teljes beszélgetés
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ