Cropped landscape
Külföld
Novák Katalin a BBC-nek: A gyermekvállalás egy életre szóló döntés
2019-02-2119:40
„Bízom benne, hogy mindezen támogatások vissza tudják adni a magyar emberek jövőbe vetett hitét, amit korábban elvettek tőlük” – mondta Novák Katalin államtitkár a BBC-nek adott interjújában.
A BBC hosszan foglalkozott a magyar családtámogatási politikával, ahol Novák Katalin államtitkár asszony mellett Dr. Phillip Blond családügyi szakértő, David Cameron korábbi brit miniszterelnök tanácsadója.
„Úgy gondolom minden esély megvan arra, hogy ez a program sikeres legyen. Pont a mértéke és vakmerősége miatt tudja érzékeltetni az újfajta politikai irányzatokat, amelyekre a nyugati államokban is szükség lenne” – jelentette ki Dr. Phillip Blond.
Ez egy olyan program, amit a progresszív oldalnak támogatnia kellene, attól függetlenül, hogy egyetért-e a kormány minden intézkedésével vagy sem. Úgy gondolom, hogy biztonságossá tenni a családok életét egy olyan cél, amit nekünk is követni kellene – hangsúlyozta a szakértő.

„A gyermekvállalás a »legszemélyesebb közügy«, hiszen hatással van a közösségre, de egyúttal egy személyes ügy is, hiszen a párokon múlik, hogy vállalnak-e gyermeket, ahogy az is, hogy mikor és hányat” – mondta Novák Katalin.

Mandiner.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ