Cover
Külföld
Takács Szabolcs: Önmagáért beszélt Timmermans kirohanása
2019-02-2021:14
Az EP-kampány során fokozni akarják a nyomást a magyar kormányra, ennek tudható be Frans Timmermans kirohanása az Európai Tanács keddi miniszteri tanácsülésén hazánkkal szemben - mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus szerint az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) minden lehetséges eszközt kihasznál, hogy mindenféle jogi és politikai eszközzel zsarolják Magyarországot. 
Nem tudta levetkőzni Frans Timmermans a múlt hétvégi MSZP-kongresszus hangulatelemit. Teljesen egyértelműen kiviláglott a hozzászólásából, hogy nem tudja és nem is akarja elkülöníteni azt a funkcióját, hogy az Európai Bizottságot képviseli a Tanácsban, miközben a bevándorláspárti európai szocialistáknak a csúcsjelöltje. 
Önmagáért beszélt az a vehemens támadás, amely felrúgott mindenféle eljárási szabályt és a magyar kormányt illetve annak bevándorlásellenes politikáját támadta
- fogalmazott. 
Precedens nélkülinek nevezte, ahogyan Frans Timmermans viselkedett a tagállamok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek keddi ülésén, amelyen ismét napirendben volt az alapszerződés hetes cikke szerinti, Magyarországgal szemben megindított jogállamisági eljárás ügye, immár negyedik alkalommal. 
A Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára rávilágított: az Európai Bizottság kiemelt vezetői az elmúlt években több alkalommal tárgyaltak Soros Györggyel és azokkal a civil szervezetekkel, amelyek teljesen illegitim módon a bevándorlást támogatják. 

Leszögezte: létezik a humanitárius vízumterv, vagyis migránsvízum, amelyet az Európai Bizottság és az Európai Parlament bevándorláspárti többsége tett le, mint javaslatot az asztalra. 
Ők azt állítják, hogy a vízumpolitika tagállami hatáskör, azonban azt elfelejtik mondani, hogy az utóbbi években folyamatos politikai zsarolásnak, pénzügyi fenyegetésnek és nyomásgyakorlásnak teszik ki azokat a tagállamokat, leginkább Magyarországot, de Lengyelországot is, amelyek határozottan és világosan kiállnak a bevándorlásellenes politika mellett.
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ