Cropped landscape
Külföld
Deutsch Tamás: Juncker kudarcot vallott
2019-02-2013:26
Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerint az Európai Bizottság elnöke kudarcot vallott. 
Szerdán közzétett Facebook-üzenetében Deutsch Tamás azt írta: 

Jean-Claude Juncker kudarcot vallott, mert elnöksége alatt milliószámra bejöttek az illegális migránsok és kimentek a britek. Emellett az Európai Bizottság elnöke szolidaritásból is megbukott, mert folyamatosan azon dolgozik, hogy kizárassa a Néppártból a Fideszt azért, mert kezdettől ellenezte az illegális bevándorlást. 
"Juncker továbbra is kitart hibás politikája mellett. A Fidesz továbbra is kitart a Néppárt eredeti elvei, és az európai értékek mellett" - szögezte le az EP-képviselő.
   
A kormány a hét elején indította kampányát, amelyben Soros György üzletember és Jean-Claude Juncker fényképe látható a következő szöveggel: "Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást." 
    
Az Európai Bizottság álhírnek, dezinformációnak minősítette az új kormányzati kampány anyagait, és kedden megszólalt Jean-Claude Juncker is, aki aláhúzta, "hazugságok ellen nem sokat lehet tenni", illetve úgy vélekedett, hogy a Fidesznek nincsen helye az Európai Néppártban, Orbán Viktor miniszterelnököt pedig Marine Le Penhez, a francia radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés elnökéhez hasonlította.


A magyar kormány be tudja bizonyítani, hogy készülnek azok a tervek, amelyeket az Európai Bizottság tagad 
- ezt Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár mondta újságíróknak kedden Budapesten.

A politikus arra reagált, hogy Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője álhírnek, dezinformációnak minősítette a magyar kormány újabb, az illegális migrációval kapcsolatos tájékoztató kampányának megállapításait.

AZ ECHO TV HÍRADÓJÁNAK ÖSSZEÁLLÍTÁSA: 
ECHO TV - A nemzet hangja - MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ