Cropped landscape
Külföld
Nő az ENSZ-paktum elutasítottsága
2019-02-1410:46
Minél többen ismerték meg az ENSZ migrációs paktumát Ausztriában és Németországban, annál többen utasították el azt. Közben az ENSZ illetékes szervezete arra tett utalást, hogy a megállapodás mégis csak kötelező - írja a Magyar Hírlap
Fontos szerepe volt az ENSZ Globális Migrációs Csomagjával szembeni ellenállás növekedésében az osztrák identitárius mozgalom egyik vezetője, Martin Sellner által tavaly ősszel indított kampány – írta nemrég, a Magyar Hírlap által is szemlézett cikkében a brüsszeli Politico. 
A migrációs megállapodás elleni kampány a nyugat-európai patrióta civil társadalom első nagy sikere volt
– nyilatkozta lapnak Martin Sellner.
Az alternatív média, az NGO-k és a hazafias pártok együttműködtek és megváltoztatták a világpolitikát
– fogalmazott az aktivista, utalva arra, hogy a bécsi néppárti-szabadságpárti (ÖVP-FPÖ) kormány azt követően határozott a paktum elutasításáról, hogy ő rendkívül sikeres, több tízezer embert megmozgató aláírásgyűjtő kampányt folytatott. 
Tavaly szeptemberben senki sem tudott a paktumról. Két hónappal később az osztrákok és németek többsége tudott róla és elutasította
– emelte ki. 
 
A nem kötelezőnek mondott csomaggal kapcsolatos aggodalmakat igazolja az ENSZ Nemzetközi Migrációs Szervezetének (IOM) keddi Twitter-bejegyzése is:
A szavak számítanak. A szavak fontosak. A szavaknak következményeik vannak, jogiak és tényszerűek. Egy emberi lény nem lehet illegális, soha. Egy migráns nem lehet illegális, soha.
Az osztrák Identitás Generáció (IBÖ) jobboldali ifjúsági mozgalmat januárban másodfokon is felmentették a bűnszervezet létrehozása és az uszítás vádja alól, Sellner ezután újabb kampányt hirdetett. Ahogyan lapunknak fogalmazott, az alternatív média és a hazafias mozgalmak megerősödésére az európai establishment cenzúrával és a szólásszabadság elnyomásával reagált. Felidézte, Ausztriában kudarcba fulladt a „gyűlöletbeszédet terjesztő mozgalmak” betiltását szorgalmazó, szándékosan az IBÖ elhallgattatását célzó törvényjavaslat. 
Minden vád alól felmentettek minket, most pedig arra koncentráljuk politikai aktivizmusunkat, hogy felhívjuk a figyelmet a véleményszabadság aggasztó helyzetére Ausztriában
– mondta Sellner, emlékeztetve, hogy csak 2017-ben 867 „nevetséges” eljárás indult gyűlöletbeszéd-ügyekben, a legtöbbször jobboldali vélemények miatt. 
Ennek véget kell vetni! Nem hallgattunk egészen addig, amíg mindenkinek joga lesz kimondani a véleményét a tömeges bevándorlásról és az iszlamizációról Ausztriában
– fogalmazott.

Kovács Zoltán: Működik a kerítés 

Nagyon hatékony eszköz volt a kerítés a 2015-ös négyszázezres migrációs hullám megállítására, tulajdonképpen nullára csökkentette az illegális bevándorlást – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Townhall-nak. A konzervatív hírportál Mike Pompeo budapesti látogatásának apropója kapcsán készített interjút vele, amit Kovács Zoltán nagy sikerként értékelt. Hozzátette, a kerítés csak egy eleme volt a védelemnek, kellett hozzá a személyi állomány is. Azóta még felkészültebben várnának egy esetleges újabb migránshullámot, Magyarország betölti a tőle elvárt szerepet. Kérdezték Donald Trump faláról is, de Kovács nem akarta kommentálni az amerikai belpolitikai helyzetet.

Röviden 

Észak-Afrika stabil pontja Marokkó, amely sokat tehet azért, hogy kézben tartsa a migrációs folyamatokat – derül ki a Migrációkutató Intézet friss elemzéséből. A vizsgálat szerint a királyság látványos sikereket ért el az országépítésben, sokat tett a gazdaság stabilitásáért, ugyanakkor Marokkót sem kerülik el azok a veszélyek, amelyek más térségbeli országok esetében politikai és társadalmi bizonytalanságot eredményeztek. 
 
Továbbra is közös, európai szintű megoldásokra kell építeni a menekültpolitikát – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) volt elnöke szerdán Berlinben. A 2015-ös menekülthullám óta sok eredményt sikerült elérni a menekültügyi migráció „irányításában és rendezésében”, a törekvések alapja pedig mindig is az „európai megközelítés” volt – mondta Merkel, és kijelentette: „A jövőben is ez lesz az én utam.” 
 
Tizenegy nap alatt kilenc keresztény templomot támadtak meg Franciaországban – írta meg a Le Parisien. Legutóbb vasárnap a Maisons-Laffitte-i Szent Miklós-templomot rongálták meg ismeretlenek.

Magyar Hírlap
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ