Cropped landscape
Külföld
Hidvéghi Balázs: Timmermans most már nyilvánvalóan kampánytevékenységet folytat
2019-02-0720:05
Úgy tűnik, hogy vannak egyenlők és egyenlőbbek - fogalmazott Hidvéghi Balázs az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta: történt egy személyre szabott szabálymódosítás az Európai Bizottság magatartási kódexében, mely lehetővé teszi azt, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke folytassa a biztosi tevékenységet, miközben ő az egyik pártcsalád csúcsjelöltje is.
Hidvéghi Balázs kiemelte: Timmermans most már nyilvánvalóan kampánytevékenységet is folytat, melyet Magyarország is élénken tapasztal, hiszen az egyik olyan ország vagyunk, melyet nagy előszeretettel támad.
Szerintem ez összeegyeztethetetlen és elfogadhatatlan
- fogalmazott.

Frans Timmermans azzal védekezik, hogy ő magában szét tudja választani biztosi és kampánytevékenységét. Ezzel kapcsolatban a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: ez egy nyilvánvaló magyarázkodás, mert itt összekeveredik a két dolog.

Kiemelte: az Európai Bizottság által rendelkezésre bocsátott eszközöket, utazási támogatásokat vagy számítógép- és telefonhasználatot is kampánytevékenységre használ fel. Ezeket az eszközöket és támogatásokat nem azért kapja, hogy az egyik pártcsaládot képviselje.
A fontosabb politikai kérdés, hogy miként tud részrehajlás nélkül, objektíven működni egy biztos, miközben pártpolitikai szereplővé vált
- hangsúlyozta.
Hidvéghi Balázs elmondta: Frans Timmermans emellett továbbra is kapja a fizetését, mely forintban számolva több tízmilliós összegre rúg a kampányidőszak alatt.
Ez egy elfogadhatatlan helyzet, egy újabb anomália abban a Brüsszelben, melyet mi okkal bírálunk.
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ