Cropped landscape
Külföld
A londoni késelések többségét fiatal bevándorlók követik el
2019-02-0606:33
Egy kimutatás szerint Londonban az utóbbi időben elkövetett késestámadások mögött jórészt 19 év alatti fiatalok állnak. Az elkövetők több mint háromnegyede migrációs háttérrel rendelkezik.
A londoni rendőrség napokban közzétett kimutatása szerint Anglia fővárosában az utóbbi időben elkövetett késes bűncselekmények majdnem felét 19 alatti, jórészt migrációs háttérrel rendelkező fiatalok követték el, 8 százalékban pedig 10 és 14 év közötti gyerekek voltak az elkövetők. 

Ade Adelekan főparancsnok szerint, a számok elkeserítőek, főleg, hogy ilyen magas számban köthetők fiatalokhoz a késes bűncselekmények.

A jelentések szerint az elkövetők több mint 70 százaléka bevándorló hátterű. 
A tavalyi év során a fővárosban elkövetett késes bűncselekmények száma rekord magas volt, az előző év mért időszakhoz képest 15 százalék emelkedés látszódik - számol be a Breitbart.

A londoni rendőrség elismerte, hogy a rendőröket és a fegyveres erőket folyamatosan képezni kell, azonban az utóbbi időszakban használt taktikai megoldások, mint a "Stop and Search" hatékony megoldásnak tűnik az ilyesfajta bűncselekmények megállítására.

A mostani vezetés alatt Londonban a mindennapok részévé vált az erőszak.
 
A rendőrség adatai szerint csak a londoni metróban 43 százalékkal nőtt meg az elkövetett bűncselekmények száma, mióta Sadiq Khan átvette a város vezetését. Ezek mellett a fegyverbirtoklással kapcsolatos bűnesetek száma 125, a rablásoké 80 százalékkal ugrott meg.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ