Cover
Külföld
Sajtóklub 2.0: Leváltás előtt álló képviselők szervezik a Magyarország elleni támadásokat Brüsszelben
2019-01-3105:58
Leváltás előtt álló képviselők szervezik a Magyarország elleni támadásokat Brüsszelben, a mögöttük álló csoportosulás pedig igényli a hatalmat és a még nagyobb befolyást a brüsszeli politikai életben - ezt mondta Falusi Vajk az ECHO TV Sajtóklub 2.0 című műsorában. A 888.hu publicistája úgy fogalmazott: a májusi választás  arról fog szólni, hogy ezeket az embereket elküldjük pihenni,és olyan képviselőket küldjünk Brüsszelbe, akik nem támogatják ezeket a nemzetállami keretek ellen történő fellépéseket.
Kicsit olyan ez az egész színjáték, mint a Szomszédok című teleregény volt, ha hónapokig vagy évekig nem nézed hogy mi történik Brüsszelben, majd utána odakapcsolsz, akkor is ugyanaz a téma mint nyolc éve 
- mondta Falusi Vajk a szerdai brüsszeli vita kapcsán, amit a zöldpárti képviselők kezdeményeztek hazánk jogállamiságával kapcsolatban. Szerinte a közelgő EP- választás az oka annak, hogy Brüsszelben ismét felmelegítették a témát, ehhez azonban Magyarországnak nem kell asszisztálnia. 

Oláh Gellért, a 888.hu újságírója szerint Sargentininek és az Európai Parlamentnek inkább a franciaországi események miatt kellene aggódniuk. Mint mondta: míg Magyarországon nulla a sérültek száma, addig Franciaországban nagyon sokan megsérültek, és emberek szemét lövik ki Macron rendőrei az utcán, de ezzel az Európai Parlament valamiért nem foglalkozik.

A Sargentini-jelentés kapcsán elmondta: A zöldpárti képviselő a Gyurcsány-kormány idején elkövetett bűnöket próbálja az Orbán-kormányon elverni, ilyen a vörösiszap-per vagy a romagyilkosságok.
Dezse Balázs, a Pestisrácok.hu újságírója a brüsszeli események és a decemberi budapesti tüntetések között vont párhuzamot. Mint mondta: csinálják, csinálják, de nincs mögötte valódi tartalom, nincsenek valódi javaslatok, nincs mögötte semmi.

Budapesten menetelnek a hóesésben kilométereket, mindenki halálra unja már az egészet, egyre kevesebben vannak, Brüsszelben ugyanez történik a Sargentini-jelentés és Magyarország szőnyeg szélére állítása kapcsán is
- fogalmazott.


Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub 2.0
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ