Cropped landscape
Külföld
Szijjártó Péter szerint hazánk kimarad a jövő heti politikai cirkuszból
2019-01-2214:41
Magyarország nem vesz részt az Európai Parlament Magyarországról rendezett újabb vitanapján – közölte Szijjártó Péter Brüsszelben. A külgazdasági és külügyminiszter szerint politikai cirkusz várható az európai parlamenti választási kampány keretében. A tárcavezető részt vett az Afrikai Unió és az Európai Unió külügyminisztereinek találkozóján, ahol az illegális migráció megfékezéséről egyeztettek. Az ECHO TV újságírója, Tóth Gábor tudósítása Brüsszelből. 
Hiába rendeznek újabb vitanapot Magyarországról az Európai Parlamentben, a magyar kormány ezen nem fog részt venni. A Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő féle jelentés szeptemberi vitáján Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt, de ezúttal 

a kormány úgy döntött, hogy kampányrendezvényen nem vesz részt 
– mondta Szijjártó Péter Brüsszelben. 
Szijjártó Péter előzőleg az Európai Unió és az Afrikai Unió külügyminiszteri találkozóján vett részt. A miniszter hangsúlyozta: a két kontinens szoros kapcsolatban és kölcsönös függésben áll, az Unió biztonsága pedig már Afrikában kezdődik. Ennek megfelelően az afrikai partnerekkel tisztázni kell, hogy a migráció nem emberi jog, ellentétben az ENSZ Globális Migrációs Csomagjának hazug érvelésével. 
 
Nem az a cél, hogy minél többen eljöjjenek, hanem az, hogy minél többen otthon maradjanak – közölte a miniszter, hozzátéve, hogy Afrika megsegítéséből Magyarország egyetemi oktatással, szakember képzéssel, határőrizeti technikai segítséggel is kiveszi a maga részét. 

ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ