Cropped landscape
Külföld
A fiatal munkanélküliek közel fele migráns Franciaországban
2019-01-2221:05
Az OECD statisztikái szerint a fiatal francia munkanélküliek 40 százaléka vagy külföldön született, vagy legalább egy bevándorló szülővel rendelkezik.
A Franciaország fiataljait érintő munkanélküliség továbbra is hatalmas problémát jelent Emmanuel Macron francia elnöknek, ugyanis az OECD adatai szerint a 15 és 34 év közötti fiatal munkaerő-állomány (15,7 millió lakos) majdnem 20 százaléka inaktív (2,85 millió lakos).

Mi több, majdnem minden második olyan fiatal, aki sem a munkaerőpiacon, sem az oktatásban, sem pedig a továbbképzéseket biztosító rendszerekben nem tűnik fel, migráns. Ugyanis, az OECD szerint

legalább 40 százalékuk mondható migrációs eredetűnek, azaz vagy nem Franciaországban születtek, vagy legalább egy bevándorló szülővel rendelkeznek.
A statisztikákat az Európai Unió erre szakosodott intézményei is átvizsgálták, és fel is szólították a francia kormányt, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy gyorsítsák fel és tegyék hatékonyabbá a munkaerő-piaci integrációt.

Érdekesség, hogy Németországban is hasonló gondokkal küzd a kormány, ugyanis a német munkaügyi hivatal tájékoztatása szerint a munkanélküli segélyért folyamodók több mint fele migrációs hátterű.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ