Cropped landscape
Külföld
Többen meghaltak egy amerikai-kurd konvoj elleni pokolgépes merényletben
2019-01-2119:26
Pokolgépes merényletet követtek el az amerikai csapatok és a kurd vezetésű milíciák egyik konvoja ellen hétfőn az északkelet-szíriai Haszake tartományban, a támadásban öt milicista halt meg, két amerikai katona pedig megsebesült - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).
A kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező, nagy-britanniai központú szervezet szerint egy öngyilkos merénylő hozta működésbe az autójába rejtett pokolgépet, amikor amerikai katonák és a kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű fegyvers ernyőszervezet járműoszlopa elhaladt mellette a Saddadeh településnél kialakított egyik ellenőrző ponton.
    
Az OSDH úgy tudja, hogy a robbantásban az SDF öt tagja vesztette életét, a sebesültek amerikai katonák.
    
A támadás elkövetéséért az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet jelentkezett a terroristák szócsövén, az Aamák "hírügynökségen" keresztül.
    
A terrorszervezet jelentkezett az észak-szíriai Manbídzs városában az SDF és az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíciós erők ellen alig egy héttel ezelőtt elkövetett öngyilkos merényletért. Az akkori támadásban 19-en haltak meg, köztük négy amerikai katona.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ