Külföld
Több dzsihadistával végeztek francia légicsapások Maliban
2019-01-1812:50
Tizenöt dzsihadistával végzett a francia légierő Mali középső részén - közölte a francia hadsereg vezérkara pénteken. A francia hadsereg azt feltételezi, hogy a szélsőségesek merényletre készültek. A légicsapásokat január 10-én hajtották végre vadászgépek és egy drón részvételével a Moptitól északra található Dialloubében, a mali erőkkel közös műveletek részeként.
"A sikernek köszönhetően csökkent a fenyegetés szintje ebben a nehezen elérhető térségben" - hangsúlyozta a francia hadsereg.
    
Január eleje óta a francia és a mali katonaság több közös akcióban vett részt a Serma erdőségben, amelynek eredményeként mintegy húsz dzsihadistával végeztek, kiképzőtáborokat számoltak fel, fegyvereket koboztak el és fontos információkat szereztek a szélsőségesekről. Azt is sikerült kideríteni, hogy a felszámolt kiképzőközponttal kapcsolatban álló terroristák támadásra készülnek egy jelképes intézmény ellen Dialloubé térségében - számolt be közleményében a francia vezérkar. A jelenlegi csapás ezt volt hivatott megakadályozni.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ