Cover
Külföld
Magyarics Tamás: Ha most lenne választás, akkor is Donald Trump nyerne
2019-01-1820:14
Elnöki ciklusának feléhez érkezett Donald Trump amerikai elnök. Az ősszel elszenvedett választási vereség után a demokrata többségű képviselőház máris megtalálta a módját, hogy hogyan okozhat nehézséget a hivatalban lévő elnöknek. Erről beszélgetett az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Velkovics Vilmos Magyarics Tamás, Amerika-szakértővel. 
Magyarics Tamás szerint, ha most lenne választás akkor is megválasztanák Donald Trumpot. Ugyanis a demokraták jelöltjei nem nagyon erősek jelen pillanatban.

Ha a népszerűségét nézzük nagyjából ugyanott tart, ahonnan indult, de ez részben annak köszönhető, hogy jó néhány ígéretét beváltotta. A republikánusok 90 százaléka szilárdan kitart mellette. Az adócsökkentés mellett, sikerült jó néhány állást visszavinnie Amerikába, a munkanélküliség pedig körülbelül négy százalék - magyarázta az Amerika-szakértő.
Amennyiben nem sikerül egyezségre jutni a Kongresszuson belül, kész vagyok különleges intézkedéseket bevezetni. Továbbra is kitartok az amerikai-mexikói határra tervezett fal felhúzása mellett. Ha kell, ezt rendkívüli állapot kihirdetésével érem majd el - jelentette ki Donald Trump. Az Egyesült Államok első embere hozzátette, elengedhetetlen egy védelmi rendszer kiépítése az illegális migráció feltartóztatására. Legyen az fal vagy acélkerítés. 

Ezzel kapcsolatban Magyarics Tamás úgy fogalmazott: a fal építéséről szóló vita elsősorban politikai jellegű. 

A demokraták részéről egy erődemonstrációról is szó van, miután novemberben a félidős választásokon megnyerték a Képviselőházat. Másrészről pedig elvi kérdésről. Hiszen a demokrata párt baloldala félig-meddig a nyitott határokat szeretnék megvalósítani, míg a republikánusok és Donald Trump a legális bevándorlást támogatja.  

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ