Külföld
Beszüntették a vizsgálatot a chemnitzi tüntetéseket kirobbantó gyilkosság egyik gyanúsítottja ügyében
2019-01-1821:32
Az ügyészség bizonyíték hiányában pénteken beszüntette a vizsgálatot a tavalyi chemnitzi tüntetéseket kiváltó gyilkosság egyik gyanúsítottja, a német adatvédelmi törvények értelmében csak Júszuf A. néven azonosított iraki állampolgár ügyében - közölte a vádhatóság.
Az ügyészség szerint bár az iraki gyanúsított ott volt a német Daniel Hillig ellen elkövetett bűncselekmény helyszínén, de nem volt arra utaló bizonyíték, hogy részt vett volna a gyilkosságban. 

A Chemnitzben augusztus 26-n történt késelés demonstrációk sorozatát robbantotta ki. A gyakran erőszakossá váló tüntetések mellett nagy port kavart az a felvétel, amelyen az látható, hogy - a dpa német hírügynökség leírása szerint - németek megtámadnak és üldözőbe vesznek két arab férfit. Ezt számos német politikus, köztük Angela Merkel kancellár is hajtóvadászatnak nevezte.

Az ügyészség a múlt héten vádat emelt az őrizetben lévő Alaa Sz. néven azonosított szíriai menedékkérő ellen, akit Hillig megölésével vádolnak, illetve gyilkossági kísérlet és testi sértés miatt is vádat emeltek ellene.

A gyilkosság egy másik gyanúsítottját, az iraki Farhád A.-t még nem kerítették kézre a német hatóságok, ellene nemzetközi körözést adtak ki.

Az ügyészség szerint úgy tűnik, a szíriai és az iraki menedékkérő is megszúrta a német férfit a karján és a mellkasán. Egy másik németet is megszúrtak, súlyos sebesüléseket okozva neki.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ