Cropped landscape
Külföld
A bevándorlás döntő Európa jövőjének szempontjából
2019-01-1806:07
Az előző osztrák kormány, a bevándorláspárti politikusok és a menekültipart éltető civil szervezetek is felelősek a migránsbűnözés áldozatainak haláláért, mondta el a Magyar Hírlapnak Michael Schnedlitz, Bécsújhely alpolgármestere. Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa szerint a magyar migrációs politika is követendő példa Európának. 
Felelősnek tartja a kialakult helyzetért a bevándorlást támogató, zöldpárti és baloldali politikusokat?

Nemcsak a zöldpárti és baloldali politikusokat, hanem az előző, szociáldemokrata–néppárti kormányt is, mivel 2015-ben tanúsított alkalmatlanságukkal felelősek a mostani állapotokért. 2015-ben óriási bajba sodorták az országunkat. Ezért minden alkalmatlan politikus és a migrációból üzletet csináló NGO-k is felelősek azért, ami most történik.

Rosszabb a helyzet Bécsben és Bécsújhelyen, mint az ország többi részében?

A bevándorlás okozta problémák elsősorban a városokat érintik. Bécs szinte mágikusan vonzza a bevándorlókat a baloldali–zöldpárti városvezetés elhibázott szociális politikájával. Itt egyes bevándorlók több támogatást kapnak, mint a dolgozó családok. Nem csoda, hogy ilyen állapotok vannak, ha a migrációt még anyagi juttatásokkal is ösztönzik. Egy szabadságpárti polgármester meg tudná oldani a főváros migrációs problémáját.

Mekkora a támogatottsága az FPÖ és Herbert Kickl szabadságpárti belügyminiszter bevándorláspolitikájának?

A lakosság is látja, hogy az FPÖ-s politikusok és különösen Kickl úr, azon politikusok közé tartoznak, akik végre fordítani fognak a kialakult tendencián. Kickl úr jól teszi, hogy keményvonalas politikát folytat. A többi pártnak is végre fel kellene ébrednie, és az FPÖ irányvonalát támogatnia.

Orbán Viktor szerint a migráció az európai parlamenti választások egyik központi kérdése lesz. Támogatná, hogy a magyar kormány bevándorláspolitikája legyen a meghatározó Európában?

A bevándorlás nemcsak az EP-választásokon központi kérdés, hanem abban is döntő szerepe van, hogy egyáltalán lesz-e jövője Európának. Az út, amelyet Orbán Viktor, Matteo Salvini olasz belügyminiszter, Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár és Herbert Kickl képviselnek, az egyetlen helyes út Európa számára.

Magyar Hírlap
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ