Cropped landscape
Külföld
Tranzitzónákat hozna létre az osztrák belügyminiszter a bűnöző migránsok számára
2019-01-1710:49
Herbert Kickl szerint szemmel kell tartani az erőszakos migránsokat és a visszaeső bűnözőket, mégpedig elkülönített tranzitzónákban. 
Az osztrák belügyminiszter szerint jelenleg rendkívüli helyzet van Ausztriában. A 2019-es év durván indult, több nők elleni erőszakos bűncselekmény történt már, ezeket szinte mind migránsok követték el. 
Amit 2015-ben elvetettek, az most kezd kihajtani
– véli Kickl, szerinte a migrációs válság hosszú távú következményei most kezdenek előjönni.
 
Az FPÖ-s miniszter egy hárompontos tervet mutatott be a januári gyilkosságok után a helyzet kezelésére, különösen a migránsok kiutasítására koncentrálva.
 
A Kronen Zeitung egyébként rámutat arra az aggasztó tendenciára, hogy 2018-ban 26,5 százalékkal nőtt a migránsok aránya az erőszakos bűnelkövetők között. 
 
Kickl elmondta, hogy Szíriával megegyeztek arról, hogy az arab ország folyamatosan visszafogadja majd állampolgárait, ahogy rendeződik a helyzet a szíreknél. Emellett a legfontosabb eleme Kickl tervének az, hogy a bűnöző migránsokat egyből kiutasítják. 
 
Amíg ez nem valósul meg, vagy ha valamiért a kiutasítás akadályokba ütközik, addig a bevándorlókat egy tranzitzónában helyeznék el, hogy addig se veszélyeztessék az osztrák embereket.
A tranzitzónából visszajönni nem lehet; csak egy irány van, ez pedig a bevándorló hazájába vezet
– mondta az osztrák belügyminiszter, aki cáfolta, hogy "lágereket" hozna létre, ám azt is hozzátette, hogy a jelenlegi helyzetben bizony tabukat kell döntögetnie a kormánynak, ha helyre akarják állítani a rendet.
 
Az SPÖ részletesen még nem kommentálta a tervezetet,csupán annyit közöltek, hogy mindennek az európai jogrend szerint kell történnie az országban.
 
888
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ