Cropped landscape
Külföld
Soros György többméteres betonfallal védi otthonát
2019-01-1707:27
Hatalmas, helyenként 3 méter magas betonfallal veszi körül New York-i luxusbirtokát a nyílt társadalmat szorgalmazó Soros György magyar származású, amerikai milliárdos - erről készített riportot egy amerikai internetes oldal. Bár a bevándorláspárti tőzsdespekuláns nyíltan ellenzi az amerikai-mexikói határra építendő kerítést, saját villáját mégis fallal védi.
Soros György magyar származású, amerikai üzletember New York állambeli birtokát kereste fel a The Daily Caller riportere. Benny Johnson arra volt kíváncsi, miként védi a milliárdos a luxusvilláját. 
Hamar kiderült, hogy a Long Island-en fekvő telket a tengerpart kivételével minden oldalról több méteres fal veszi körül. Egyes helyeken a magassága eléri a 3 három métert. 
Ezen felül több térfigyelő kamera is gondoskodik a tőzsdespekuláns biztonságáról. 
Megérkeztünk, és nem fogják elhinni mit látnak mögöttem. Egy masszív, fehér határfalat, amíg a szem ellát. Ez nem a Trump-féle mexikói határfal másolata, nem is egy történelmi film díszlete vagy a Kínai nagy fal mása, hanem Soros György saját Nagy fala
 - mutatta be a riporter a helyszínt. 

Benny Johnson az amerikai elnök szavait is idézte, miszerint a bevándorlás támogatói úgy vélik, hogy fal mögé zárkózni erkölcstelen. 
Ezt a falat viszont még Donald Trump is megirigyelné
– utalt a műsorvezető arra, hogy Soros György hevesen ellenzi a mexikói határon épülő falat, amely miatt még az amerikai kormányzat működése is leállt. 
Ez az a fal, amelyről esténként Donald Trump álmodik! Nem az a lényeg, hogy viccelődjünk ezen, hanem az, hogy Soros gazdag ember, van gyereke, felesége, olyan dolgai, amelyeket meg akar óvni. Úgy döntött, hogy a házát fallal védi. Biztonsági emberekkel és kamerákkal. Ez a kérdés Amerika számára is. Hogyan védje meg azokat a dolgokat, amelyeket szeret? Ha úgy, ahogy Soros György, akkor fallal! És egy gyönyörű, hatalmas ajtóval, amelyen keresztül bejöhet az, akit beengedünk!
Donald Trump gyakran él azzal a hasonlattal, hogy a gazdag, amerikai emberek és a politikai-gazdasági élet irányítói komoly kerítések és falak mögött élnek.

A The Daily Caller munkatársa nem csak Soros ingatlanját vette szemügyre. Korábban a volt amerikai elnök, Barack Obama villájánál is forgatott, amelyet szintén többméteres fal vesz körül.De Hillary Clinton korábbi külügyminiszter és first lady ingatlanját és Nancy Pelosi, a képviselőház elnökének otthonát is biztonsági okokból magas fallal vették körül. 
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ