Cover
Külföld
Egedy Gergely: Ha az EU rugalmasabb, akkor máshogyan alakul a Brexit-megállapodásról szóló szavazás
2019-01-1621:48
Theresa May és a konzervatív párt is azzal érvvel a Brexitről szóló második referendum ellen, hogy a nép már egyszer döntött a kérdésben. Kicsit paradox a helyzet amiatt, hogy a munkáspárt vezetése sem támogatna egy második népszavazást. Erről Egedy Gergely Nagy-Britannia szakértő beszélt az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. 
A Theresa May által kialkudott megállapodás alapjaiban véve nem volt rossz – reagált a szakértő Velkovics Vilmos kérdésére. Szerinte az északír-ír határ ügyében kitalált vészhelyzeti megoldáson csúszott el a megállapodás. Ebben a kérdésben Egedy szerint lehetett volna rugalmasabb az EU. 

Kifejtette: ennek az a kritikus pontja, ha belesodródik Nagy-Britannia egy kényszerű vámunióba az EU-val, abból nem léphet ki. A britek azt szerették volna, ha lesz időkorlát, az EU azonban nem ment bele. Máskülönben más eredmény született volna a kedd esti szavazáson, az Egyesült Királyság európai uniós tagsága megszűnésének feltételrendszerét tartalmazó megállapodásról - tette hozzá.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ