Cropped landscape
Külföld
Heti terror: Átszövi Németországot a libanoni maffia
2019-01-1420:55
Évtizedek óta nem tudják felszámolni a főleg libanoniakból álló bűnözői csoportokat a német hatóságok. Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője a Heti terror című műsorunkban elmondta, hogy a háború elől menekülőket a 80-as években fogadta be Németország, de a polgárháború vége után sem lettek visszatoloncolva hazájukba, hanem maradtak az országban, ez pedig sok problémához vezetett.
A libanoniak olyan tartózkodási engedélyt kaptak, amivel Németország területén tartózkodhattak, de nem vállalhattak munkát. Kaptak segélyeket, de ezek nem voltak nagy összegek, így vagy feketén munkát vállaltak, vagy pedig bűnözői szervezeteket hoztak létre - emlékeztetett Georg Spöttle. Összeálltak Európa egyik legnagyobb drogmaffiájává, ráadásul sikeresen integrálják a frissen érkező fiatalokat, például 14 év alatti gyerekeket használnak drogfutárnak, mivel ők nem büntethetők. 
Egy szinte katonailag strukturált szervezet jött létre, ami a tisztára mosott pénzt visszaforgatja
- hangsúlyozta. Hozzátette: ez is az elhibázott bevándorláspolitika egyik folyománya, aminek a hatása harminc évvel később is érezhető.

Nógrádi György arról beszélt, hogy a libanoniakat a németeket nagyon nehezen fogadják be, alig van például vegyesházasság. 
Hiába van pénzük, a németek nem nagyon akarnak velük érintkezni, mert teljesen más a világképük.
A lakossági bejelentés után akcióba lépett a rendőrség, megpróbálnak rendet csinálni Németországban, mert a németek jelentős részét irritálja a harmadik világbeliek hozzáállása, késsel való hadonászása, gyilkossági kísérletei - mondta a biztonságpolitikai szakértő.
Georg Spöttle hozzátette: a német társadalom nem tanult ebből az esetből, ugyanazokat a problémákat látjuk most, mint a 80-as években. Szíria északi részén béke van, ahová vissza lehetne toloncolni az embereket, de ez nem történik meg, így előbb-utóbb afgán bűnbandák jönnek létre. 

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Heti terror
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ