Cropped landscape
Külföld
Törcsi Péter: Át fog alakulni az Európai Bizottság összetétele
2019-01-0920:53
„A májusi európai parlamenti választások hatalmas változásokat hoznak majd az EU brüsszeli vezetésében” – így fogalmazott a Financial Timesnak adott interjújában Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök. A kijelentését arra alapozza, hogy a várakozások szerint a voksolás a nacionalista és euroszkeptikus pártok előretörését hozza majd, aminek erős hatása lesz az Európai Unióra. Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, hogy Európában megerősödtek azok a pártok, amelyek a bevándorlással szemben foglaltak állást.
Kiemelte: A V4-országokban a fősodorhoz tartozó kormánypártok vállalták azt, hogy felhívják az emberek figyelmét a brüsszeli vezetés hibáira. Ebből arra lehet következtetni, hogy a májusi EP-választásokon a választópolgárok sokkal inkább fognak olyan politikai erőket támogatni, amelyek őszintén beszélnek a kontinens problémáiról.

Az elemző szerint a választópolgárok az erős nemzetállamok gondolatát támogatják szemben a föderalista brüsszeli törekvésekkel.
A választás után át fog alakulni az Európai Bizottság összetétele, ez bizakodásra ad okot a mi régiónkban
- jelentette ki Törcsi Péter. 

Teljes beszélgetés:
A teljes adás IDE KATTINTVA nézhető vissza.

ECHO TV - A nemzet hangja - V4 - Európa jövője
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ