Cropped landscape
Külföld
Összefognak a nemzeti erők, Matteo Salvini Varsóba látogat
2019-01-0912:37
Az olasz belügyminisztert Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke fogadja Varsóban azzal a céllal, hogy megerősítse a bevándorlásellenesek szövetségét a közelgő EP-választásokra - írja a 888.
Az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini szerdán látogat Varsóba, ahol Jaroslaw Kaczynski korábbi miniszterelnökkel fog találkozni.

Nem meglepő, hiszen az olasz jobboldali fordulat következtében Lengyelország és általában a V4-ek természetes szövetségesévé váltak az új olasz kormánynak.

Az olasz kormány egyértelműen kijelentette, hogy nem áll a bevándorláspártiak oldalán: szerintük a migránsok betegséget jelentenek Európára nézve, és ezt az álláspontot már Kaczynski is kijelentette egy négy évvel ezelőtti kampány során.

A bevándorlásellenességen kívül családpolitikában is sok a közös pont az olasz és a lengyel fél között. A kormányzó PiS például behozta a gyerekek után járó, havi családi pótlékot, csökkentette a nyugdíjkorhatárt, elősegítette a fiatal pároknak a lakáshoz jutást.

Az olasz kormány szintén a gyermekes családok megsegítését tűzte ki célul: a bevándorlás helyett a belső erőforrásokra támaszkodó népességpolitika keretén belül azoknak az olasz családoknak, akik harmadik – vagy ikrek esetében második és harmadik – gyermeküket várják, az olasz kormány termőföldet és egy 200 ezer eurós plafonnal meghatározott kedvezményes hitelt biztosít.
A találkozó mindenesetre leleplezi azt a liberális hazugságot, miszerint a bevándorlásellenesség nemzetközileg elszigetelné a vezetőket. Épp az ellenkezője igaz, összehozza őket, és egyre erősebbé válnak a bevándorláspárti, brüsszeli táborral szemben.
888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ