Cover
Külföld
99 autó felgyújtásával köszöntötték a francia migránsok az új évet
2019-01-0216:16
A francia migránsok is nagyon örültek idén az új évnek. Ezt mutatja legalábbis az a 99 autó, amit a kulturáltan szórakozó bevándorlóknak sikerült felgyújtani a már-már no go zónává visszafejlődő Saint Denis-ben. Közben persze a rendőrökkel is összecsaptak. Az incidenst követően 31 embert tartóztattak le. Az ünneplésnek köztéri kukák is áldozatul estek. 
Az Eiffel-tornytól mindössze 6 kilométerre lévő városrészben állítólag 400 ezer migráns él, többségük illegálisan. Ez alig kevesebb, mint egyharmada az egyébként másfél milliós külvárosi résznek. A környéken 160 mecset található az Intelligence Fusion Twitter-bejegyzése szerint.

Andrew Malone, francia újságíró szerint a környék már régen elveszett, Saint Denis-ben a drogkereskedelem az egyik fő megélhetési forrás, és a burka betiltásának ellenére is virágzik ez a “divathullám”, a rendőrök pedig nem igazán szeretnek odajárni járőrözni. Az Infowars cikke szerint az incidens remek példája annak, hogy mennyire jól működik Európában a bevándorlók integrációja.  A Le Parisien szerint a 99 autóból néhányat biztosítási csalás miatt gyújtottak fel kihasználva a kínálkozó lehetőséget.

Seine-Saint-Denis-ben egyébként nem ritkák a hasonlóan intenzív ünneplések, Halloweenkor szintn autókat gyújtogattak, akkor 200 rohamrendőrt kellett a helyszínre vezényelni, hogy úrrá legyenek a kialakult káoszon. Az incidensről a maisntream média természetesen elfelejtett beszámolni.

PestiSrácok.hu / Fotó: www.mosaiquefm.net
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ