Cropped landscape
Külföld
Szír nő Európának: rúgjátok végre ki a migránsokat!
2018-12-2710:03
Johan-Mathias Sommarström, a svéd SVT újságírója Szíriába látogatott, hogy megnézze, milyen ott a helyzet az év vége felé. A tudósító több helyi emberrel is beszélt, akik arról panaszkodtak, hogy a férfiak nagy része Európába ment és most nincs senki, aki újjáépítse az országot - írja a 888.
Rúgjátok végre ki őket, nektek is jobb lesz, és küldjétek őket haza, hogy újjáépítsék az országot
– mondta az újságírónak egy nő. 
 
Sommarström meglátogatta a Damaszkuszi Egyetemet is, ahol azt tapasztalta, hogy a hallgatók hetven százaléka nő, eltűntek a férfiak. 
sak nézz körbe nálunk, csak nőket látsz az utcákon, a kávézókban és az egyetemen
– mondta Safaa és Sheima, az oktatási intézmény két hallgatója, akik szerint teljesen megdőlt az a liberális dogma, miszerint a nagy bevándorlási válság idején leginkább nők, asszonyok és gyerekek menekültek a háború elől.

Egy másik diák, Lina szerint a damaszkuszi vezetésnek lépéseket kellene tennie annak érdekében, hogy visszacsalogassa a migránsokat, hogy azok újjáépítsék az országot. A hallgató közölte, Európa sem maradhat tétlen, ugyanis vissza kellene zavarnia az illegális bevándorlókat.
 
Sokan arról panaszkodtak a svéd csatorna riporterének, hogy komolyan aggódnak a férfihiány miatt, továbbá attól félnek, nem lesz senki, akivel összeházasodhatnának és családot tudnának alapítani.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ