Cropped landscape
Külföld
Zupkó Gábor: Az illegális migrációt meg kell előzni
2018-12-2020:57
Az illegális migrációt meg kell előzni, ebben egyetértés van az EU-tagországok között – mondta Zupkó Gábor, az Európai Bizottság magyarországi képviseletvezetője Brüsszel - Európa választ című műsorunkban. A diplomata kifejtette: a már Európába érkezett migránsok elosztásában és a legális migráció tekintetében még nincs egyetértés az unióban.
Zupkó Gábor emlékeztetett: a migráció mértéke a válság előtti szintre csökkent. Ez nem magától történt, hanem a tagállamok közös fellépésével és olyan megállapodásokkal, amelyek elősegítették a migráció megelőzését.
Az Európai Unió csak akkor működhet, ha mindenki a saját területén megfelelően lép fel. Az EU akkor erős, ha a tagországai és az intézményei is erősek
- jelentette ki a képviseletvezető. 
Az illegális migráció megakadályozásához hatékonyan kell fellépni a nemzetközi konfliktusok megelőzésében, támogatni kell Afrikát abban, hogy az ott élő embereknek megfelelő jövőképe legyen - mondta Zupkó Gábor. Kiemelte: az elmúlt időszakban százezres nagyságrendben tértek vissza illegálisan érkezettek a kiinduló országukba.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Brüsszel - Európa választ
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ