Cropped landscape
Külföld
Azbej Tristan: Hazánk példát tud mutatni a válságövezetekben élő emberek segítésében
2018-12-2019:53
Óriási elismerés az a magyar humanitárius programnak, hogy az USA is együttműködik velünk az üldözött keresztények megsegítésében - jelentette ki Azbej Tristan üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár a Napi aktuálisban. Hozzátette: azért fontos a Közel-Keleten élő keresztények támogatása, mert ez a csoport a világon a legüldözöttebb vallási csoport, valamint keresztény országként erkölcsi kötelességünk segíteni őket.
Ennek a programnak egy nagyon fontos elismerése, hogy megállapodást kötöttünk az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségével
- hangsúlyozta az államtitkár. A politikus rámutatott: az együttműködési megállapodás megkötését megelőzően Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke és amerikai vezetők elismerően nyilatkoztak a Hungary Helps programról. 

Kiemelte: Magyarországot az elmúlt időszakban nagyon sok hamis támadás érte a bevándorlást támogató szervezetek és politikusok részéről a migrációs politikája miatt, de most már igazságosabban ítélnek meg minket a külföldi kormányok.

Magyarország példát tud mutatni abban, hogy hogyan lehet a válságövezetekben szenvedő embereken segíteni, de nem várhatja el senki hazánktól, hogy egyedül oldjunk meg világméretű katasztrófahelyzeteket. Ezért fontos, hogy a magyar példát követik az USA, amelynek lényegesen nagyobb erőforrásai vannak - szögezte le Azbej Tristan.
Ebben a programban kétévnyi előnyünk van hozzájuk képest, rengeteg tapasztalatot halmoztunk fel, illetve a kapcsolatrendszerünk is nagy az üldözött keresztény csoportokban
- szögezte le.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ