Cropped landscape
Külföld
Nagy Dániel: Összekovácsolta a V4-eket a bevándorlás kérdése
2018-12-1921:07
Összekovácsolta a V4-eket a bevándorlás kérdése nemcsak politikai, hanem társadalmi szinten is - jelentette ki a Nézőpont Intézet vezető kutatója a V4 - Európa jövője című műsorunkban. Nagy Dániel elmondta, hogy a visegrádi országban lakók elutasítják a kvótát, de ennél még nagyobb arányban nem értenek egyet a jelenlegi brüsszeli bevándorláspolitikával. Ezzel szemben a magyar határkerítést nagy arányban támogatják - tette hozzá.
Az elemző szerint a jelenlegi EU-s vezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy a bevándorlás könnyítését minél előbb át tudja verni az uniós vezető testületeken. 
Látszik, hogy a brüsszeli vezetés tisztában van azzal, hogy a jövő évi EP-választások után megváltozhat a politikai paletta. Ezért most igyekeznek visszahozni a kötelező kvóta ötletét, ezért tesznek meg mindent a migránsvízum bevezetéséért
- mondta Nagy Dániel. Hozzátette: a visegrádi négyek között kialakult egységfront továbbterjed Nyugat-Európában is, például Spanyolországban is megerősödött egy bevándorlásellenes párt. 
Fontos lenne még az, hogy a bevándorláson kívül legyenek még olyan témák, amelyek összekötik ezt a négy országot, ilyen lehet például a Kohéziós Alap kérdése is - hangsúlyozta.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Angard
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ