Cover
Külföld
Karácsonyi vásár a terrorfenyegetettség árnyékában
2018-11-2807:56
Németország több városában is szigorú biztonsági intézkedésekkel készülnek az adventi időszakra. Georg Spöttle az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában úgy fogalmazott: a nagyobb karácsonyi vásárok, különösen a berlini, nem is egy karácsonyi vásárra emlékeztet, hanem inkább egy katonai bázisra Afganisztánban. A biztonságpolitikai szakértő kiemelte: nem csak német kérdésről van szó, számos európai ország - például Belgium vagy Ausztria - is hasonló gondokkal küzd.
Georg Spöttle szerint súlyos biztonságpolitikai kockázatot jelent, hogy egyre több migráns érkezik Európába kontrollálatlanul, igazolványok nélkül.
Olyan gondokkal küzdünk, hogy beáramlanak emberek százezer számra, és nem tudjuk kik, milyen céllal 
- fogalmazott.

Hozzátette: akik nem is azzal a céllal jönnek, hogy terrrorcselekményt kövessenek el, azok is könnyen radikalizálódhatnak.

A berlini karácsonyi vásárról elmondta: három rendszeres védővonalat építettek ki, rengeteg rendőr van kint speciális fegyverzettel, valamint az összes speciális alakulatot is készenlétbe helyezték.

Mint mondta: a német emberek el vannak keseredve, olyan mintha egy katonai bázisra mennének be, nincsen karácsonyi hangulat. A kormányt és Angela Merkelt tartják felelősnek, hiszen ő engedett be több mint kétmillió embert az országba.

Georg Spöttle szerint számos európai ország küzd hasonló gondokkal, sok helyen direkt kerülik a karácsonyi vásár elnevezést, nehogy ezzel felbőszítsék az ottani migránsokat.

Igyekeznek elkerülni azt, hogy ezt a kereszténységhez, a valláshoz lehessen kötni, ez egy önfeladás igazából
- mondta ezzel kapcsolatban.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ