Cover
Külföld
Dömötör Csaba: Az nem ország, amelyik nem tudja megvédeni a saját határait
2018-11-2107:16
Gyakorlatilag nem ország az, amelyik nem képes a saját határait megvédeni - jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. Ismertette, a téma azért került elő újra, mert egy javaslat szerint elvennék a tagállamok kezéből a határellenőrzés jogát és adnák át a Frontexnek. 
Tizenegy városban több ezer ember vett részt a kormány Európa jövőjéről tartott fórumain, amelyeken kiderült, hogy a magyarok továbbra is a biztonság és a nemzeti identitás kérdését tartják meghatározónak.Európa több országában is van most ehhez hasonló konzultáció - ismertette Dömötör Csaba. A legfontosabb témák: a nemzeti önrendelkezést és a biztonságot érintették, államtitkárok, miniszterek vettek részt ezeken a fórumokon. Gyakorlatilag minden olyan kérdést érintettek, amelyek vitásak Brüsszel és Magyarország között - mondta. 

Természetesen a bevándorlás kérdését is érintették a fórumokon, szó volt még az energiaárak meghatározásáról, az adópolitikáról vagy éppen hogyan lehetne hazai kézben tartani a magyar földeket.

A határok védelme sajnos megint egy vitás kérdés, számunkra magától értetődő az, hogy gyakorlatilag nem ország az, amelyik nem képes a saját határait megvédeni. Van egy új javaslat, amely arra irányul, hogy a nemzetek, a tagállamok kezéből kivegyék a határellenőrzés jogát és nemzetek feletti szintre emeljék, átadják a Frontexnek - magyarázta Dömötör Csaba. 

Ahogy megyünk előre egyre több szövetségesünk lesz
- jegyezte meg. 

A parlamenti államtitkár kitért a migránsoknak adott bankkártyákra is, elmondta a kormány válaszokat vár, hiszen fontos tudni, pontosan mire és mennyit költenek el. Felmerül a kérdés miért ilyen kártyaprogramokra költik a pénzt a határvédelem helyett. De ez nagyon nincsen rendben, mert nincs választói felhatalmazásuk. 

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ